Finale 4e divisie in Waalwijk

Esmay Onsoe

5e plaats voor Esmay Onsoe

Twee OKK-turnsters in top-10

In Waalwijk werden afgelopen weekeinde de finales voor het bondskampioenschap in de 4e divisie gehouden. Jeugdturnster Esmay Onsoe en senior Laura Verhoeven vertegenwoordigden gymnastiekvereniging OKK en deden dat met verve, want beiden eindigden in de top-10.

Zowel Esmay als Laura waren via een tweede plaats in het district doorgedrongen tot deze landelijke finale. De beste 36 turnsters uit vijf districten streden zaterdag om het bondskampioenschap. Esmay behaalde bij de jeugdturnsters een prima 5e plaats met 33.315. Ze begon op brug en scoorde daar met een eenvoudige, maar goede oefening 8.666 (16e). Daarna was balk aan de beurt. Hier turnde ze een prima oefening. Helaas moest ze na de pirouette een keer van de balk, maar daarna pakte ze de draad op een goede manier weer op en scoorde toch nog 8.366 (10e). Bij vloer was de score van 8.233 goed voor een 14e plaats. De oefening is haar op het lijf geschreven, maar met nog iets meer flair had er nog meer ingezeten. Ze eindigde de wedstrijd bij sprong met een overslag met halve draai. Hiermee scoorde ze 8.05 wat haar een 6e plaats bij dit toestel opleverde. In het algemeen klassement eindigde ze op de 5e plaats. Laura VerhoevenEen prima prestatie van Esmay. Anouk Dries en Hans Mom waren dan ook tevreden met haar eindresultaat: “Esmay heeft het goed gedaan dit seizoen en dit was een leuke afsluiting ervan. De medaillewinnaressen waren voor Esmay onbereikbaar, dus ze kan meer dan tevreden zijn”, aldus het trainersduo.

Laura Verhoeven’s kansen op een medaille waren uiteindelijk groter, hoewel ze als achtste eindigde in de wedstrijd voor de senioren. Haar achterstand op de nummer één was maar een halve punt. De sympathieke CIOS-studente uit Papendrecht was na afloop dan ook niet helemaal tevreden. “Bij sprong en brug heb ik wel het maximale eruit gehaald, daar werd ik met 8.40 en 8.95 allebei de keren 4e. Maar met de 7.90 bij vloer was ik niet blij, daar had meer ingezeten”, vertelt Laura. Trainster Anouk Dries vertelt: “Haar gymnastische sprongenserie kwam niet helemaal uit de verf en wellicht was dat de reden van het tegenvallende cijfer”. “Toch mag ze niet klagen”, voegt Hans Mom eraan toe, “want ze begon erg zenuwachtig aan de wedstrijd op de balk, maar kwam daar tot een prima score van 8.40 (7e)”. De trainers waren wel tevreden: “Hoewel er misschien een medaille had ingezeten, zijn we erg tevreden met haar optreden. Drie jaar achter elkaar in de top-10 eindigen is een prestatie die niet veel turnsters haar nadoen!” Laura behaalde in 2007 ook al eens de achtste plaats in de finale en vorige jaar deed ze het met een zesde plaats zelfs nog ietsje beter.